2 dl
Arla Köket® grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlök
Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g lammentrecote 3- 4 kvistar färsk rosmarin 1½ tsk salt ½ tsk svartpeppar 50 g Arla® Svenskt Smör 500 g färsk grön sparris 1 stor vitlöksklyfta 2 dl Arla Köket® grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlök
Låt vila i folie medan sparrisen tillagas. Servera köttet i skivor med sparris och sås. Grilla sparrisen runt om med resten av smöret i 5-10 min på grillfolie
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Helgrillad entrecote. Tycker verkligen att det är så himlans gott med grillad mat. Vi i Varberg har turen med att ha ett flertal butiker med väldigt bra kött
Kycklingsoppa med bacon och sparris. Högrevsgryta och potatismos med brynt smör och majs. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs
Pensla med glazen några gånger under stek- eller grilltiden. Coleslaw 1 Blanda vitkålen med morot, vinäger och salt. 2 Servera fläskfilén med den rostade potatisen, coleslaw och rucola
Konstig nog finns min favoriträtt på lamm inte med på bloggen sedan tidigare. Som tillbehör valde vi sparris med ett örtigt citronsmör och en risotto med jordärtskocka som stekts gyllenbrun i smör innan den hamnade i risottokoket med shalottenlök, vitt vin, grönsaksfond och parmesan
Kontrollera med termometer. Eller minst 20 minuter (medan du förbereder önskade tillbehör). Låt fläskfilén vila några minuter innan du skär upp och serverar fläskfilén i ca 1-2 cm tjocka skivor med valfritt tillbehör som grönsaker, sallad och sås
Fyll kycklingen med citron, vitlök och lite extra örter. Helgrillad kycklingNär man trycker in örterna mellan skinnet och köttet ger de verkligen ifrån sig smaker som bevaras och är tydliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.