Dela kycklingfiléernalängsmed så det blir två filéer av varje filé och skär dom sedan i strimlor. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Om man helsteker kyckling och fyller den medörter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Häll på lite vatten och ös kycklingenmed skyn några gånger
Tillsätt kycklingen i stekpannan med en lagerblad och stek tills kycklingen är genomstekt. Skala och finhacka lök och vitlök, stek i en stekpanna tillsammans med smör eller olja i ett par minuter
Börja med att steka kycklingen i smör och krydda dem med oregano, svartpeppar och lite chliflakes. Jag hade tinat upp kycklingfiléer utan någon direkt plan och när det var dags för middag googlade jag lite recept utan framgång
Ställ kycklingen mellan bäddarna så att den tillagas med indirekt glödvärme under stängt lock. Låt lagen bli rumstempererad innan du lägger i kycklingen
Klappa in ganska rikligt med salt och peppar på kycklingens skinn. Fördela de färska örterna i mindre kvistar och placera ut dem runt, under och i kycklingen
Till kvällens middag bestående av baconlindad kyckling och råris valde jag att göra två såsiga tillbehör i form av en kall yoghurtsås med smak av citron- och örter och en ärtpesto
Vad du behöver1 st hel gårdskyckling rosmarin - timjan - basilika - det du har i örtlandet1 st citron3 st vitlöksklyftor svartpeppar sojaTillbehör bindgarn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.