1 örter
– rosmarin, timjan, salvia och/eller persilja
1
vitlök
1
citron
1
schalottenlök
1 salt
och peppar
1 vitt
vin1. Sätt ugnen på 220 grader. Skölj och torka kycklingen ordentligt.2. Skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka örter fint och blanda med vitlöken. Riv även ner skalet från en citron.3. Salta och peppra kycklingen ordentligt invändigt.4. Lossa försiktigt skinnet från kycklingbröstet. Lirka in så mycket örter du kan under skinnet. Stoppa i resten i kycklingen.5. Skala löken och dela den och citronen i klyftor. Stoppa in i kycklingen. Skär några snitt i kycklinglåren och gnid in hela kycklingen med salt och peppar.6. Häll lite olivolja i en ugnsfast form. Lägg kycklingen på ena sidan och sätt in högt i ugnen i 5 minuter. 7. Vänd kycklingen och grilla även den andra sidan i 5 minuter. 8. Ta ut och häll vin runt om kycklingen. Lägg den med bröstsidan upp och sätt in i långt ner i ugnen. Sänk värmen till 200 grader och grilla i 45 – 60 minuter, tills innertemperaturen är 72 grader.9. Servera kycklingen med en matig grönsallad och ett gott bröd. Gör gärna vitlökskräm eller en srirachamajonnäs till.
Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
Putsa fläskfilén fri från stora hinnor och skär bort den stora senan om den sitter kvar. Salta och peppra runt om och lägg fläskfilén i en marinad av olivolja, rosmarin, timjan, honung, soja, pressad vitlök och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.