Helgmeny. Helgmeny lördag och söndag vecka 17. 500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra. 5 tsk sambal oelek. 5 dl hackad gräslök. 225*. Grädda i ugnen ca 15 min och garnera sedan med gräslök. 50 g smör. 5 msk socker. 50 g rostade flagade mandelspån. 175*. 5 cm tjocka, låt vila minst 30 min i kylen. Lördag 25 mars (vi har släktkalas för Nellie som fyllt 12 år ikväll). 500 g fläskfilé. 5 msk olivolja. 5 dl muscovadosocker. 25 g mörk choklad, 70 %. 5 tsk salt. 5 kg potatis. 5 dl vispgrädde. 175*. Sätt ugnen på 125*. Ta köttet från värmen och låt vila 10-15 minuter innan det skärs upp. 150 g smör. 5 tsk wasabi. 2015-04-23 @ 17. 58. 857c0. 659c-0. 502 c0. 549-0. 559-0. 501,8. 513,9. 72z"/>500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra. 5 tsk sambal oelek. 5 dl hackad gräslök. 50 g smör. 5 msk socker. 50 g rostade flagade mandelspån. 500 g fläskfilé. 5 msk olivolja. 5 dl muscovadosocker. 25 g mörk choklad, 70 %. 5 tsk salt. 5 kg potatis. 5 dl vispgrädde. 150 g smör. 5 tsk wasabi
Tänkte bidraga med en helgmeny om någon är intresserad. 5 tsk salt. 50 g rökt skinka. 225*. Bred blandningen över kycklingen och gratinera ca 25-30 min. 5 kruka basilika. 225*. Gratinera tills osten smält och fått färg ca 5 minuter. 5 dl vispgrädde. 225*. Grädda gyllene och bubblig ca 30-35 minuter. 150 g vitchoklad. 225*. Gratinera det ca 15-20 minuter. 5 dl socker. 5 dl mjöl. 175*. 5 tsk salt. 50 g rökt skinka. 5 kruka basilika. 5 dl socker
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör. Häll ner havregrynen och låt hela blandningen svalna till ca 35-37 grader. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 5 dl mjölk. 50 gram jäst. 50 gram rumsvarmt smör
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter
LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
500 g rotselleri. 500 g kålrot. 500 g rotselleri. 500 g kålrot. En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
1-1,5 tsk fänkålsfrön. 1-1,5 tsk kummin. 0,5 citron. Hetta upp olivolja och smör i en stor kastrull och fräs lök, morötter och vitlök på medelvärme ca 5 minuter. Häll sedan på buljongen och låt det koka ca 10-15 minuter, tills morötterna är mjuka. 1-1,5 tsk fänkålsfrön. 0,5 citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.