Helgmeny. Helgmeny lördag och söndag vecka 17. Fredag 24 april (vår Nellie ska på mellanstadiedisco ute i en av byaskolorna ikväll). 2 dl vispgrädde. 2 msk honung. 2 msk konc kycklingfond. 225*. Blanda i mandeln mot slutet och rulla ut degen till 2 lika tjocka rullar, ca 1. Lördag 25 mars (vi har släktkalas för Nellie som fyllt 12 år ikväll). 2 vitlöksklyftor. 2 schalottenlök. 25 g mörk choklad, 70 %. 2 ägg. 2 schalottenlök. Grädda den sedan i vattenbad(ställ formen i en större form och slå på kokt vatten runt om och en bit upp på formen) och grädda den sedan i ca 2 timmar tills den känns mjuk. Sätt ugnen på 125*. Bryn den runt om i smör på medelstark värme, i 2-3 minuter i en stekpanna. 200*. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 18-20 min. Söndag 26 april. 2msk sesamfrön. 2 msk sesamolja. 2 tsk wasabi. 2015-04-23 @ 17. 29. 329,1. 122,1. 2-0. 724-0. 201,0. 192,1. 502 c0. 212,1. 428C21. 86,21. 042,9. 338,20. 72z"/> 500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra. 2 dl vispgrädde. 2 msk honung. 2 msk konc kycklingfond. 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlök 0. 25 g mörk choklad, 70 %. 2 ägg 0. 2 schalottenlök smör. 2msk sesamfrön. 2 msk sesamolja. 2 tsk wasabi
Tänkte bidraga med en helgmeny om någon är intresserad. Fredagsmys 27 september. 2 dl creme fraiche. 2 msk hackad persilja. 2 dl riven ost gärna lagrad. 225*. Bred blandningen över kycklingen och gratinera ca 25-30 min. Lördag 28 september. 200 g cocktailtomater. 2 msk citronjuice. 2 st buffelmozzarella. 225*. 2 pkt Cantadouost basilika o vitlök. 2 dl riven ost (detta la jag själv till). 225*. 2 dl vispgrädde. Söndag 29 september. 2 fläskfileer ca 900 g. 200 g philadelphia ost. 225*. Gratinera det ca 15-20 minuter. 2 ägg. 2. 27 se. 2 dl creme fraiche. 2 msk hackad persilja. 2 dl riven ost gärna lagrad. 200 g cocktailtomater. 1 vitlöksklyfta 2 msk citronjuice. 2 st buffelmozzarella. 2 fläskfileer ca 900 g. 2 ägg. 2
Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. 2 tsk salt. 2 msk socker. 1/2 dl rapsolja. Låt degen jäsa i 25 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga med gaffel och låt jäsa i 2o minuter under bakduk. Grädda tekakorna i ca 15-20 minuter, tills de fått fin färg. 2 tsk salt. 2 msk socker. 1/2 dl rapsolja
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. 3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform. Grädda i 200 graders ugnsvärme (jag gjorde två stycken på en gång när jag ändå höll på, och gräddade i varmluft 150 grader) ca 12 - 15 minuter. 2 msk laktosfri. 2 dl laktosfri mellangrädde
LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
2 gula lökar. 2 dl grädde. 2 msk tahini. 2 dl turkisk yoghurt. 2 gula lökar. 2 dl turkisk yoghurt. Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus
12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman". sky2 dl gräddemjöl + vattensalt och vitpeppar1 buljongtärningSätt ugnen på 200 grader. Sätt ugnen på 200 grader
Veckans middag. September 29, 2016 14. 250 g färsk bladspenat. 2 dl finriven parmesanost. Häll av pastan, men spara ca 2 dl av pastavattnet. 250 g färsk bladspenat. 2 dl finriven parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.