1. Häll
ca 1 msk socker i mitten av en medelstor kastrull. Värm på medelvärme. 2. Låt sockret smälta. Lyft och skaka kastrullen försiktigt, så att sockret flyter ut. Då smälter det lättare och du förhindrar att det bränner fast. OBS! Rör inte runt i sockret, låt kastrullen göra jobbet. 3. När sockret smält, strö ner ett par matskedar till. Upprepa steg två och tre tills allt socker smält och fått en gyllene bärnstensfärg. 4. När allt socker smält: Tillsätt smöret, lite i taget, och rör om ordentligt tills det blandat sig. 5. Ta kastrullen av plattan och tillsätt grädden. Häll försiktigt och akta stänk och skvätt. 6. Rör i flingsalt och vaniljsocker och blanda ordentligt. 7. Häll i glasburk och låt svalna. Förvara i kyl. Foto: Lotta/Bakning i fokus Du vill också läsa: Så gör du din egen Twix i megaformat – med bara tre ingredienser Så gör du glass på bara två ingredienser (utan glassmaskin) Dagens godaste: Så gör du jordnötssmörkaka på bara tre ingredienser
Fös ut smeten på ett smort och rejält mjölat bakplåtspapper i en så jämn cirkel som möjligt. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Ett annat plus med den här vegetariska köttfärssåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter sådu kan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet
Ser inte så roligt ut, men det blev en fantastiskt god varm sallad. Jag använder ghee eller kokosolja utan smak när jag gör mina varma sallader och steker med en skvätt äppelcidervinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.