Det har blivit rätt lite julmat för oss i år för ovanlighetens skull. Snittarna passar även perfekt till fördrinken eller till lite bubbel på nyårsafton
Helgens baktips alltså. Anledningen till mjölkchokladsnittar denna gång var att Rebeccas klass ska anordna skoldisco i kväll och att jag tagit tillfället i akt att erbjuda mig baka kakor som ska säljas under kvällen
Vi kunde inte sluta äta och åt upp alltihop. Jag önskar nästan att ni kunde sträcka in handen och ta en nachos och smaka och förstå hur goda dessa var, för det går nästan inte att beskriva med ord
Jag tvivlar visserligen på att det är någon som blir akut allergisk mot en blogg med för många bakverk postade på rad, men i grund och … Fortsätt läs →
Jag gjorde en väldigt god lasagne igår, till ca 4 portioner gjorde jag som alltid denna. För att lasagnen skulle bli glutenfri använde jag Sempers lasagneplattor och istället för en bechamel så kokade jag upp 3dl grädde när den fått en lite tjockare konsistens så la jag i 2dl grovriven parmesan och lät osten smälta. Sen varvade jag allt som vanligt och avslutade med mer parmesan på toppen, gräddade det hela i ugnen på 225grader i 40 minuter. Jag fick lägga på folie redan efter 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början Sen njut av en väldigt god middag. 10 minuter för att osten inte skulle bli bränd, så ha lite koll i början
Jag har gjort våfflor, förförsta gången i mitt liv. ) Vi har inte haft något våffeljärn men häromdagen kom mannen hem med ett så sagt och gjort så har det gräddats 2 sorters våfflor i värmen, puh
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.