Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter
Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Smula baconet över det helaoch avsluta med ett lager riven mozarella. Idag blev det en sallad med en dressing som bestod av rikligt med hackade örter (persilja, koriander, dill), olivolja, pressad citron, balsamicocreme och lite flingsalt
Pröva med sticka att köttet är färdigt, saften ska vara klar och ofärgad. Det viktiga är att inte snåla med kryddor för helstektkycklingmed skinn kräver mycket kryddor för att smaka något
Rotsaker tillsammans medkycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans medkycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Dela kycklingen, på längden ( inte riktigt helt igenom), salta och peppra lite grand. Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans medkycklingen i formen
Låt sedan puttra på svag värme medans du förbereder kycklingen. Ställ sedan en stekpanna på högsta värme och bryn kycklingen runtom så den får en fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.