Hel laxsida med täcke av kronärtskockor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700-800 g skinnfri laxsida

  • 1 salt och peppar

  • 11 dl avrunnen marinerad kronärtskocka

  • 14 avrunna soltorkade tomater
  • 1
1/2 kruka basilika

  • 11 msk kapris

  • 11 1/2 dl riven västerbottensost

  • 11 1/2 dl lätt-crème fraiche

  • 1 salt och peppar
  • 12 msk pinjenötter

  • 1 finhackad basilika

  • 1 stekt sparris
  • 1 en sallad
Lägg laxsidan i en smord ugnsform.­ Salta och peppra något.

  • 1 Skär kronärtskockorna och tomaterna i fina bitar. Finhacka basilikan.­ Blanda kronärtskockor, tomater, basilika, kapris, västerbottensost, lätt-crème fraiche, salt och peppar till en röra. Bred röran ovanpå laxen.
  • 1
3 Ugnsstek laxen i 200 grader i cirka 25 minuter. Strö på lite pinjenötter och basilika.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.