15 stänk
grön tabascoBörja med att lägga ett björkträ i blöt i 1 dygn - detta är viktigt - annars tar det fyr i träet!
1 Blanda
alla ingredienserna till marinaden.
1 Skär
laxen i en bit som passar vedträet - låt skinnet vara kvar. Lägg laxen på vedträet med skinnsidan ner och pensla på rikligt med marinad. Lägg sedan hela vedklabben med laxen mitt över glöden och lägg på lock. Det är röken som ger den goda smaken så ha is i magen och lyft inte på locket.
1 Lyft
på locket efter 15 minuter, om laxen är färdig i sidorna kan du ta upp den - då är den fortfarande lite rå i mitten. Om du vill ha den mer genomstekt väntar du i 5 minuter till. Kärntemperaturen ska vara 45-48 grader.
1 Servera
laxen direkt på vedklabben med ärtguacamole och kokt färskpotatis.
1 Ärtguacamole:
Dela avokadorna, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet. Mixa eller mosa ärter, avokado, gräddfil och olivolja grovt. Riv ner vitlöken och rör om. Smaka av med salt och tabasco.
Serverade laxenmed färsk potatis och romsås med räkor. Växtligheten börjar ta fart på allvar i trädgården och utemöbler dammas av och pryds med kuddar, sittdynor och dukar så man kan spendera all tid utomhus
Sautera den skalade vitlöksklyftan hel i en panna med olivoljan. Blanda ner i pannan medlaxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Den medelhavsinspireradelaxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Inlägget Hellaxmed färskost dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Välj din favoritsort och bred pålaxen. Recept på kraschad potatis med saffran och vitlökssmör hittar du HÄR
Så det jag väljer när matlagningen ska gå fort är att steka på några laxfiléer. Fortsätter på veckans tema fisk, måndagens och tisdagens inlägg hittar du här och här, och har kommit till fisk som snabbmat
En lättlagad och god laxrätt, som kan förberedas i god tid. Börja med att smörja en ugnsfast form. Lägg den frysta sparrisen i botten och lägg laxfiléerna över
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Den medelhavsinspireradelaxrätten är perfekt vid middagar med många gäster, t ex till stundande studentfester
Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.