Lägg över i en ugnssäker form eller använd stekpannan om den är ugnssäker. Häll på sojan i pannan och låt fräsa medtill den gett färg och smak åt kycklingen
Koka upp och låt sedan puttra långsamt under lock medan du förbereder kycklingen. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda kycklinggryta /Köket-redaktionen
Idag bjuder jag på helkycklingallt-i-ettigen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag intevaritheltfriskoch så två klasser medmuntliga prov på det
När jag vände runt alla godsaker i långpannan i halvlek spred sig doften ihela köket. Det här är en väldigtbasickycklingrättegentligenmed allt i en och samma plåt ochiniugnen men att blanda ner chorizo blev en riktig smakhöjare
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 helkyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Istället för en traditionell söndagsstek kommer här ett recept på helkycklingiugn. Lägg locket på lergrytan och ställ ini kall ugni nedre delen av ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.