Att få en perfekt tillagadfisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fiskentagits bort från värmen
Ihelgen testade jag att göra receptet själv då vi hade gäster. Det här är ett enkelt recept påkycklingiugn som jag lärde mig av min svärmor när vi var iIrak
Sätt in köttet efter frukosten på morgonen gör något annat hela dagen och njut av köttet på kvällen. Det här lagade jag ihelgen och det var andra gången jag gjorde det
Tryck ut smeten med händerna tills den är alldeles tunn och täcker hela plåten. Det följer teorin att man inte ska hetta upp man på för höga temperaturer för att undvika att giftiga ämnen skapas av livsmedlen då de hettas upp i för höga temperaturer
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Jag ska låta den liggai en så tajt ugnsform som möjligt (köttbiten ska ju få plats såklart), för då blir det bara mer spad som man kan använda direkt som sås om man önskar, eller göra ännu mera sås på Då kan jag göra något annat gott på den sås som blir över
Här är vi redan trötta på julmaten så vi har börjat laga "vanlig" mat sedan flera dagar tillbaka. En ny favorit bland kokböckerna är JamieOlivers "Mat för hela året"
Jag brukar krydda laxen på kvällen och ställa i kylen till nästa dag, då har den fått marineras och dessutom praktiskt att ha den förberedd, bara att ta iniugnenprecisinnanmiddag
Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkoniugn med en stuffingpå Calvados och Äpplen. Receptet hittade jag påIngelstaKalkonshemsida, har ändrat något
Som vanligt är det viktigt att hålla koll påtemperaturenvidtillagningen av fisken. Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan
Vi har också den oturen att just de varannan veckor som kassen kommer är de veckor då jag har ledigahelger och egentligen har mer tidtill att planera och laga nåt gott vi själva är sugnapå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.