1 pressad
eller kokt färskpotatisGrillad gös: Skölj och torka av fisken på utsidan och insidan. Salta och peppra gösen inuti. Lägg i dillstjälkarna. Skala löken och skär den och limen i skivor och lägg i. Bind ihop gösen med bindgarn.
1 Pensla
gösen med olja och lägg den på grillen ett par minuter. Vänd gösen och lägg den på indirekt värme och stäng locket. Grilla cirka 15 minuter. Den är färdig när den är 50-52 grader i innertemperatur.
1 Pepparrotssmör:
Vispa upp smöret och blanda i alla ingredienser till pepparrotssmöret.
1 Grillad
rödlök: Skiva löken i tjocka skivor, pensla med olja och grilla på båda sidor ett par minuter.
1 Grillad
lime: Dela limen på mitten, stryk över honung och grilla ett par minuter.
1 Servering:
Lägg upp gösen på en plåt eller på ett stort fat, garnera med dill och grillad lime. Lägg på räkor, grillad rödlök och extra pepparrot.
1 Smält
och skira smöret i en liten kastrull och häll på fisken. Servera med pepparrotssmör och pressad potatis eller kokt färskpotatis.
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Serveras med en rissallad. Varva räkor och bläckfisk på spettet. Låt räkorna och bläckfisk ringarna marinera i ca 3 timmar. Grilla ca 3 min på varje sida pensla med marinaden. 400 g råa tiger räkor skalade frysta
Stek dem på sekundär värme, dvs vid sidan av kolem med klotlocket på så får du en saftig hel fisk. Vi åt det på enklaste sätt med lite färskpotatis vänt i basilikaolja
Smält smöret och blanda med soja och kryddor. Pensla kycklingen med det. Kolla om kycklingen är klar när köttsaften är klar och inte rosa när du sticker med en kniv i lårbenet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.