Häll spadet från ansjovisen över laxen. Hacka ansjovis och rödlök. Gör så här Sätt ugnen på 200°. 55 g ansjovisfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g laxfilé ½ tsk salt 55 g ansjovisfilé 1 röd lök 2 dl Arla® gräddfil ½ dl hackad färsk gräslök
Koka riset enligt anvisningpå förpackningen. Finstrimla den gröna toppen på pak choi till garnering. Lägg tillbaka alla räkorna, häll på syrad grädde och srirachasås
Lyft över torsken på potatisen och fördela ut ansjovisfiléerna. Stek potatisskivorna på medeltemperatur i smör och/eller olja så de tar färg, ca 10 minuter. Stek ca 5 min på var sida, låt den få färg. 1 liten burk anjovis. 8 mandelpotatisar smör och olja, till stekning 2 schalottenlökar 2 dl torkade eller frysta kantareller salt och vitpeppar 800 g skreitorsk, 4 bitar gärna skinnet kvar 50 g smör 1 liten burk anjovis 2 dl grädde 1 citron 1 kruka grönkål 2 msk rapsolja
I helgen testade jag att göra receptet själv då vi hade gäster. Det här är ett enkelt recept på kyckling i ugn som jag lärde mig av min svärmor när vi var i Irak
Det här receptet påhel kyckling smaksatt med citron och vitlök har jag lärt mig i Marocko. Den blir väldigt saftig och smakrik, speciellt om den får marinera länge
På polska heter den här rätten Fasolka po bretońsku och som sagt går att hitta i hela Polen, men inte på restauranger utan snarare på ölbarer och enklare krogar
Man ska inte ha för bråttom utan steka hela tiden på medelvärme. Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.