Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Eftersom laxbitarna man köper (speciellt de frusna) varierar en hel del i tjocklek så är att använda en ugnstermometer det bästa tipset vi kan ge er, för att få en så saftig fiskmiddag som möjligt
1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. 1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle. 400 g lax utan skinn i bitar
Servera tillsammans med pressad potatis, citronklyfta, grönsaker och gärna några färska räkor. I veckan fick jag tipset om det här receptet av en kollega och laxen blev precis så god som han beskrev
1-1,5 kg lax. Sätt ugnen på 200 grader. Riv av ett folieark, lagom stort att svepa om fisken. Smörj folien och gnid in fisken med salt, både ut och invärtes
Lägg laxen med skinnet neråt. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 1/2 dl färsk koriander. Pensla laxen med glazen och sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills innertemperaturen är ca 48-50 grader. 1 kg laxfilé i bit med skinn. 2 lime 1/2 dl färsk koriander
Hade två färska infrysta laxbitar som jag tinade. Hellax i ugn – enkelt recept. I går blev det lax. Lax, smör, salt (eller örtsalt som jag har), citron och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.