Nyttig och vacker kål. Svartkålen har blivit allt vanligare i grönsakslanden runtom i Sverige. En mycket god, näringsrik och vacker kålsort som odlas mest nere vid Medelhavet
Kände för lite Italienska smaker en kväll Ibland är det gott med en salt, liten kvällsrätt. Oftast är jag inte hungrig efter middagen, brukar mest bara bli en kopp varm choklad med vispgrädde innan sängen och spikmattan
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan
Svartkål, gula ärtor och lammbringaÄntligen en rätt där gula ärtor används till annat än soppa. Ärtorna och svartkålen serveras krämiga med en gräddsky
Jag har definitift fått en ny god favorit. Det som är bra med denna rätt med svartkål är att du kan äta den precis som den är eller så kan du välja att ha någonting till, förslagsvis lax i ung eller chikärtor med olivolja, salt och peppar
Ibland hittar man något nytt i affären som man inte har provat förut, vi hittade svartkål. Ärligt talat så har ingen av oss provat någon form av denna typ av kål tidigare så efter lite funderande så kom vi överens om att vi skulle stuva den
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Potatis. Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper
Goda vegetariska risbollar som är väldigt enkla att göra och som alltid blir väldigt uppskattade. Bollarna passar även utmärkt att ha som tillbehör till en fisk eller kycklingrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.