Vänd i hop havtornssaften,äggsmeten, vaniljsåsen och färskosten med gelatinvätskan. Slå smeten i en form med löstagbar kant men kan också hällas i något annat trevligt uppläggningsfat
I en bunke, blanda köttfärsen med den finhackade löken samt ägg, grädde, salt och vitpeppar. Det är många som tror att man måste ha skorpsmulor i köttbullesmeten för att få härligt saftiga köttbullar som håller ihop bra, men det är inte sant
Blanda blanda blanda sedan alla ingredienser i en stor bunke med händerna tills fin smet. Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Jag delade varje fetaost på mitten så att det blev fyra fyrkanter, därefter doppade jag först i ägg sedan i vetemjöl, därefter i ägg igen, sedan skorpsmulor och slutligen återigen i ägg och ytterligare en gång i skorpsmulor
Jag ersatte mjölken med grädde och skorpsmulorna blev Pofiber (men en betydligt mindre mängd). Första advent firas här traditionsenligt med att vi glömmer tända ljuset när vi äter
En härlig skogspromenad med en liten tur på stranden och lite avkoppling på en av bryggorna är vad vi fyllt eftermiddagen med, härliga minnen att ta fram i vinter
Till middag idag är det kött som gäller, det blir inte så mycket av det längre utan mest kycklng och fisk men ibland är det ok, nu blev det rygg biff med ett täcke av parmesan och basilika
åt jag ett par gånger "cheese balls" som förrätt, och det är ost som är panerad i mjöl eller skorpsmulor och sen friterade, så i och med friteringen sänks ju GI-värdet, och eftersom det var osten jag var ute efter så åt jag och var glad
Det var helt perfekt påskmat, en påskafton med strålande sol och ljuvlig försommarvärme. Påskafton var grillpremiär för oss, och vad passade då bättre än att lägga generöst med fina små lammytterfiléer på grillen
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i degen turvis med grädden. När bakelsen har svalnat garneras den med en klick hallonsylt och en ring av kristyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.