Detta är en vaniljpannacotta som jag har toppat med "Bara Bär" Passerade Mango och Havtorn. Tanken hade varit att spritsa ett spindelnät i choklad och lägga i kylen, sedan lägga den över desserten med en liten plastspindel, men som sagt räckte inte riktigt tiden till
Lägg fröna tillsammans med stången i en kastrull och häll över grädde, mjölk och socker. En dessert ska vara något riktigt gott och så där lagom mycket så att man nästan tycker det är för lite och man vill ha mera
Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret
Hetta upp på medelhög värme och rör tills allt socker har smält. Rabarber- och jordgubbskompotten. Hetta upp på medelhög värme och rör till allt socker har smält
Mixa de nätt och jämnt tinade havtornen med mandelolja. Det som inte är lika självklart är att det nödvändigtvis måste vara sockerstinna och kaloririka skapelser som gör att blodsockerhalten skjuter i höjden och gör en allmänt stissig
Vid det här laget vet ni att jag gillar att experimentera i köket, ett av experimenten i helgen var en uppfriskande fläderbloms- ochvaniljpannacotta som serverades med jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.