Gnid in skinnsidan på fisken med salt och lägg den på en tallrik att ”vila” ca fem minuter. Hetta upp en stekpanna väl och lägg i fisken med skinnet nedåt
Misomarinerad havsabborremed apelsinbräserad kålrabbiPortioner. Fräs schalottenlök i smör i en panna tillsammans med kålrabbi, saffran, lagerblad och stjärnanis
Havsabborre. Smaksätt med salt och peppar och ta bort stekpannan från kokplattan. Koka Penne Rigate Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen
Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då medHavsabborre. Fisken serveras med en god kalvfond där tomat, citron och kapris ger fonden en syrlig smak
På spanska heter fisken Lubina som jag tror heter havsabborre på svenska. Vi åkte in till marknaden i Fuengirola och kom åter med påsarna lastade av tomater av flera olika sorter, stora gula milda spanska lökar, bönor, potatisar, persikor, persilja, mynta, torkad oregano , harissa och finfina färska fiskar
Tartar på lax, ostron och havsabborremed ingefära, schalottenlök, gräslök, citron och olivolja stiligt serverad i ostronskal (Tartare de saumon, huîtres et bar au gingembre)
Dela skinnfria filer av vit fisk, tex sjötunga, torsk, havsabborre. Lägg fruktköttet i en mixer tillsammans med apelsinsaft, limesaft, olivolja och tabasco
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.