Havreris
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl havreris
  • 15 dl vatten
  • 11 krm salt
  • 12 krm gurkmeja (valfritt)
  • 1 HAVRERISSALLAD: 4 msk olivolja
  • 11 röd spetspaprika eller vanlig röd paprika
  • 11 morot
  • 12 krm chiliflakes
  • 11 liten påse babyspenat, 65 gram
  • 18 cocktailtomaterMät upp havreris, vatten och salt samt eventuellt gurkmeja (valfritt). Koka upp och sätt på lock. Sänk värmen och koka på svag värme i ca 13 minuter. Se upp så det ej kokar över. Ta av från värmen. Är det vatten kvar häller du av det. Låt stå under lock 2-3 minuter. HAVRERISSALLAD: Skölj och tärna paprika, skala och tärna morot, skölja och grovhacka spenat samt tärna tomater. Fräs paprika och morot tillsammans i olivolja ca 5 minuter samt tillsätt chiliflakes. Tillsätt tomater och spenat och fräs någon minut till. Tillsätt det kokta havreriset och blanda runt samt låt blir genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Havrerissalladen är klar att servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.