Sjuden torsk på en bädd av sparrispotatis med grön sparris,. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackatäggoch färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Jag känner att det jag studerar tar en del på krafterna, i själen och i hjärnan (därför ska jag inte fortsätta med det), men himla lärorikt och intressant är det, det måste jag ändå medge
Vit sparris medpocheratägg, citronhollandaise och krassePortioner. Fyll en större kastrull till hälften med vatten och placera en mindre kastrull inuti den större
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, ochlägg det pocheradeägget på parman
Börja med att koka äggen till de är så kokta som du önskar. Toppa sedan med sparrisen. Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta äggoch smörstekt sparris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.