Smula sönder havregrynen lite med handen och blanda med mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn.
Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.
Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Havrepannkakor (glutenfria. Havrepannkakor alltså. Ska du göra helt glutenfria havrepannkakor behöver du därför köpa havregryn som uttryckligen är glutenfria
Här har ni ett gott och nyttigare alternativ till den klassiska vetemjölspannkakan. Bananpannkakor i all ära, men kul att variera med en annan hälsosam variant som den här
Havrepannkakor med frysta hallon, kiwi, banan och kokosgrädde. Havrepannkakor. Förutom jobb hann jag också med en sväng till stallet med Embla och att laga dessa ljuvliga havrepannkakor
De här var bara för goda, fluffigal, lagomt söta och ja helt perfekta. Tror de kommer passa perfekt på långa helgfrukostar men de passar också bra som lyxig vardagsfrukost som idag eller mellanmål
FREDAGSGOTT. Jag ville testa att göra pannkakor av havremjölk. Googlade litegrann och hittade ett recept som inte bara innehöll havremjölk utan även havregryn istället för mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.