En kall limekräm som passar till det mesta, gärna stark mat. 3 dl turkisk yoghurt 1 lime, skal och saft 2 tsk honung salt & peppar Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i kylen ett tag innan servering
Klä en pajform med degen och förgrädda den i 200 grader ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i het stekpanna, se till så att de inte bränns
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Lyft upp kastrullen/bunken, rör ner matfettet och låt limekrämen svalna. Förvara limekrämen kallt. Servera limekräm till kex, skorpor eller rostat bröd
Blanda yoghurten med vaniljpulver/socker och rårörda lingon. Gott attt garnera med. Havrebotten. Smält smöret, låt svalna och blanda ner övriga ingredienser
Smaka av med S & P. Limekräm. Servera ev med ris. Lägg bollarna på en ugnsplåt med paper och kör i mitten av ugn i ca 20 minuter. Riv skalet av en tvättad lime och blanda med 1 vitlöksklyfta, 1 tsk honung och 2 dl matyoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.