Botten. Smält smöret i en kastrull. Blanda det med havregryn, mjöl och socker till en smulig deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter
Havrepaj ("man tager vad man haver"). Det här är min favoritpaj alla kategorier. Den går supersnabbt att göra, man kan använda vilka frukter eller bär man vill och den är självklart fantastiskt god
Rör ihop degen och låt den vila 30 min. i kylskåpet. Grädda 10-15min, 225 grader Låt pajen svalna. Vispa grädden och tillsätt äggula, florsocker och vaniljsocker
Mixa vetemjöl och havregryn med smör. Om degen inte går ihop tillsätts vatten skvättvis. Tryck/kavla ut degen i 9 portionspajformar, klä kanterna med folie så glider de inte ner, pricka bottnar och förgrädda 10 minuter mitt i 225 graders ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.