Tryck ut degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200°C i 10-12 minuter tills det fått fin färg
(Mängden vatten och salt i kastrullen ska vara ungefär som när man kokar potatis - lagom så att det mesta av blomkålen hamnar i vattnet så att blomkålen blir genomkokt, tänk ca 1 liter vatten och 1 tsk salt till 500 g blomkål för att ha något att utgå från
Häll istället upp mjölet i litermått eller allra helst - väg det. Ta en gaffel och tryck till varje klump så det blir en jämntjock kaka, ca 1,5-2 cm tjocka och ca 3-4 cm i diameter (de kommer sedan flyta ut i ugnen så kakorna ska vara ganska tjocka innan du sätter in plåten i ugnen). Grädda mitt i ugnen i 200°C i 10-12 minuter till gyllengul färg. ca 1,5-2 cm tjocka och ca 3-4 cm i diameter (de kommer sedan flyta ut i ugnen så kakorna ska vara ganska tjocka innan du sätter in plåten i ugnen)
Sätt ugnen på 200°C. Smörj en muffinsplåt eller ställ upp stora muffinsformar i papp på en plåt. Det går också att lägga i bullformar i muffinsplåten vilket jag gjort på bilderna
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C. Mät upp smöret och sockret i en bunke och ställ den i rumstemperatur så blir det lättare att blanda ihop sen
Mät upp mjöl (välj något av alternativen) och salt i en bunke. Blanda mjöl och salt. Rör ner olivoljan. (Om du istället vill använda smör, skär det i mindre bitar och låt bli rumsvarmt innan du rör ihop det
(Om man använder kassler som ju är färdiglagat kött så kan man istället bara smörja långpannan med smör (behövs ej om formen har väldigt bra non-stick-egenskaper) och strö ut kasslerbitarna utan att ställa in den i ugnen förrän pannkakssmeten är påhälld
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Om man har en färsk laxfilé i bit kan man om man vill skära den i portionsbitar à 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen). ej skuren i portionsbitar, så tar det ca 5-10 min extra i ugnen. 125-150 g (det tar annars lite längre tid i ugnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.