- Annelie - Originalreceptet finns även HÄR på Göteborgs Kex sida och heter där Emelies Bärdrömmar - enda skillnaden är att jag hade i lite mer tranbär ochrussin i mina kakor samt råsocker istället för farinsocker
Blanda alla torra ingredienser, smält under tiden smöret, rör ihop med det torra, rör sedan ner fil och sirap, smeten behöver inte vispas utan bara röras till jämn konsistens
Testa dig fram med citronsaften. Hacka under tiden valnötternaochrussinen. Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig
Vi hade i bästa vilsna turistmanér traskat runt i jaken på en trevlig restaurang men bara ratat och gått vidare med förhoppningen om att hitta något ännu mysigare om hörnet
I morgon firas det Mors dag, men eftersom det är jobbhelg för mig så blev det istället några havrekakor bakade till mamma och en extra tanke går till mormor
Blanda alla torra ingredienser och knåda ihop med smöret och sockret. Och såklart tiggde jag till mej receptet och även de blev bakade nu på morgonkvisten
Blåbären kan bytas mot andra torkade bär, ex vis tranbär, körsbär eller russin. Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.