Havrefrallor. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig (den är ganska kladdig så knåda kan innebära vika ihop den med hjälp av en degskrapa)
Finns det något godare än nybakt bröd som fortfarande är varmt så smöret smälter. Jag vet faktiskt inte Och här om veckan slängde jag ihop dem godaste sconesen som passar perfekt till helgens långfrukost
50 g jäst50 g smör2 + 3 dl vatten1 tsk salt1 msk vit sirap eller 1 msk socker (bara till för jäsningen)2 dl havregryn5 dl rågsiktca 7 dl vetemjöl specialUgn
"Med fin skorpa och saftigt inkråm kommer dessa baguetter att bli en succé på frukostbordet eller på ostbrickan till helgens middagar" så står det i introtexten till dom här baguetterna i grundreceptet
Goda och nyttiga frukostfrallor med fiberrika havregryn och linfrön som gör brödet saftigt och gott. Smula ner jästen i en stor bunke och rör ut den med det kalla vattnet
♥ 1 dl bovetemjöl. 1 dl bovetemjöl. Nåt jag verkligen saknar när vi äter glutenfritt är FRALLOR. Jag älskar bröd i alla dess former, men främst frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.