Marängsnittar. En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostade mandlar/mandelspån. Dessa snittar är ljuvliga och går alltid hem på fikabordet
Jag fick en önskan från en läsare som ville laga glutenfria havreflarn och idag har jag bakat det. Har ett litet dilemma bara nu när jag skulle till och skriva receptet här till er
Låt havreflarnen svalna i några minuter på bakplåtspappret. Till en normalstor ugn behöver du 2-3 plåtar till en sats havreflarn. Grädda havreflarnen mitt i ugnen i 200°C i ca 5 minuter eller tills de har fått fin gyllengul färg
Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.