Jag älskar lemon curd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Lemon curd. En underbar och ljuvlig citronkräm som kan användas i bakverk, tårtfyllningar, glass eller varför inte på en nygräddad scones
Igår var en höjdardag då mycket hanns med. Jag, barnen och mormor var till Björka Trädgårds Höstmarknad och vi gick tipsrunda för barnen, käkade glass samt grillad majs och undertecknad shoppade två hösthallon med stora fina bär till trädgården
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Funkar även bra till plättar eller tillsammans med yoghurt/keso som toppas med rostade nötter
Jag tyckte det var något speciellt och extra härligt med det tjocka lagret av maräng på toppen av pajen, kanske är det till och med så att jag fortfarande tycker det
Men jag har inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Först ut är lemon curd. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.