Skrädmjöl görs påfullkornshavre som fuktas, rostas och sedan mals till mjöl. Sen jag på grund av min veteallergi slutade äta vetemjöl för snart fyra år sedan äter jag inte så mycket bröd
Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. 8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn). Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. ) 8 dl ekologiska havregryn
Första steget är att göra de mjuka havre & banan-kakorna. Ibland misslyckas man totalt (vi ska inte prata om de keso-kakor jag försökte mig på häromdagen
Men jag tycker också att det är gott så när klockan blev mycket och något skulle inhandlas och lagas till så blev det på hans förslag vad jag i skrivande stund kommer på att kalla nacholåda just den här gången
Koka gröt av fiberhavregynen, vattnet o saltet. men lite pålägg är det lika gott ändå. 2 påsar torrjäst. 3 dl fiberberikade havregryn. Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa i cirka 30 minuter. Grädda tekakorna i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. 2 påsar torrjäst. 3 dl fiberberikade havregryn
Rör ihop amarant, havregryn, hackad mandel och kokosmjöl i en stor skål. Det är pyttesmå frön (glutenfria) som går att koka gröt på, gryträtter, baka med och vet ni vad - man kan poppa dem
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.