Havre- och rågsiktsrutor
pamittlillasatt
pamittlillasatt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Havre- och rågsiktsrutor (12 st)
  • 50 g jäst
  • 4 dl ljummen mjölk (37 grader)
  • 2 msk honung
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk brödkryddor
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl havregryn
  • 6 dl rågsikt
  • Smula jästen i en bunke och slå på den ljumma mjölken – rör tills jästen löst sig.
  • Tillsätt salt, kryddor, linfrön och honung och rör ihop.
  • Tillsätt havregryn och sedan mjölet lite i taget tills du fått en smidig med ändå rinnig/klibbig smet.
  • Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter Klä en ugnsform/plåt (25×35 eller 20×30) med bakplåtspapper eller smörj den och tryck sedan ut degen, tryck ut rutor med en degskrapa och strö över lite mjöl.
  • Grädda längst ned i ugnen i 15-18 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.