Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokosoch mandelspån. Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Mosa dadlarna (exempelvis mjuka ekologiska) med en gaffel. Blanda ihop med resterande ingredienser och tillsätt eventuellt lite vätska, såsom en skvätt vatten
Använd en matberedare och mixa dadlarmedkokos, kakao och vaniljsocker. Jag tänkte att detta måste vara superbra till min mamma, dadlarochkokosoch inte en massa socker i
Lägg i dadlarna i en bunke och mixa med stavmixer. Egentligen gillar jag varken dadlar eller kokos…. Blanda i resten av alla ingredienserna i bunken och blanda i hop allt
Idag hade vi det så lite barn på eftermiddagen att vi passade på att baka tillsammans med barnen. ) Barnen och min kollega/vän Andrea som slutar på jobbet imorgon
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Om önskas dekoreras chokladbitarnamed smält choklad och Naturlig Dekoration hallon/jordgubb/blåbär. Det ni kan se här är små söta chokladbitar som smälter i munnen
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin ochkokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka medoch vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.