Havets Wallenbergare med ärtor och potatispuré
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g fisk, blandad (både vit och röd)
  • 11 msk salt
  • 13 äggulor
  • 11 msk maisena
  • 11 krm epiche riche, kryddblandning bestående av muskot, vitpeppar, kryddpeppar och nejlikor
  • 1 vitpeppar
  • 13-5 dl vispgrädde
  • 1 ströbröd till panering
  • 1 smör till stekning
  • 1800 g skalad potatis av mjölig sort
  • 13 msk smör
  • 11 1/2 dl grädde
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 1 salt och peppar
  • 1 lätt kokta gröna ärtor
  • 1 eventuellt skirat smörMixa fisk och salt i mixer till en jämn smet. Tillsätt äggulor, kryddor samt maisena och mixa lite till. Häll i grädde långsamt medan mixern går. Det är viktigt att hälla försiktigt så att smeten inte spricker.
  • 1 Forma till åtta lagom stora biffar. Panera i panko.
  • 1 Stek i smör på medelhög värme, 3–4 minuter på vardera sida.
  • 1 Potatispuré: Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. Pressa potatisen i en press eller genom en sil, värm grädde, mjölk och smör.
  • 1 Blanda ut potatisen med grädd­mjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.