Hasselnötstårta
Milda.se
Milda.se

Hasselnötstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g malda hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • Milda flytande margarin
  • ströbröd
  • 2-2½ dl Milda Visp
  • 2-3 msk O´boy
  • 1 dubbeldaim

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker poröst.

    Tillsätt de malda nötterna blandat med bakpulvret och rör till en jämn smet.

    Smörj och ströa en rund bakform med löstagbar botten. Häll smeten i formen.

    Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna.

    Vispa Milda Visp och smaksätt med O´boy. Bred grädden över tårtan och strö slutligen krossad daim över.

    Det går bra att förbereda nötbotten dagen innan. Man kan garnera tårtan några timmar innan gästerna kommer, förvara den då i kylen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.