1 julfrukt,
t ex satsumas, frysta björnbär och granatäppelkärnor
1 citronmeliss
1. Sätt ugnen på 250 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Smörj med smör, även upp på kanterna.
1 Rosta
hasselnötterna i en torr het panna tills de börjar mörkna. Gnugga bort det tunna skalet. Lägg hälften åt sidan till garnering, grovhacka resten.
1 Vispa
äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt vinägern droppvis under fortsatt vispning. Blanda socker med majstärkelse och vaniljsocker. Vispa ner lite sockerblandning i taget, och vispa sedan till en fast, seg, blank maräng. Vänd ner hasselnötterna och bred ut smeten jämnt i formen.
1 Ställ
in kakan i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 100 grader. Grädda i cirka 1 timme och 20 minuter. Lossa bakplåtspappret och låt marängen svalna på ett galler. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg men låt då marängen stå kvar i ugnen så att den håller sig torr på ytan.
1 Skär
frukten i bitar. Vispa grädden och smaksätt med kanel. Bred den över hela marängen. Garnera med frukt. Strö över nötterna och toppa gärna med lite blad av citronmeliss.
12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Stek åppeltärningarna tillsammans med smöret, sockret och kanelen i ett par minuter. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna tillsammans med äggblandningen
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Medan kycklingen stod i ugnen och blev klar så kokade jag ris, gjorde vitkålssallad och dukade. Jag åt vitkålssallad till kycklingen medan de övriga åt ris
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.