Förra veckoslutet hade vi Borgå-gänget på besök, och då bakade jag två pajer. Stanningen gjorde jag på samma vis som ovan, och hällde den sedan över pajen
Det gjordes två olika varianter och vi bjuder på båda så får ni välja efter er egen smak. Ett litet bildbevispå att vi hade en alla tiders trevlig julafton och nej, vackra är vi icke - men roligt, det har vi nästan alltid
Så här kommer ett recept på en riktigt god nyponsoppa med antingen torkade nyponskal eller färska nypon, det är bara de två första stegen som skiljer sig lite beroende på vad som används
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
M vill gärna ha chokladpudding, det är väl inte det mest festliga jag kan tänka mig, även om hemmagjord chokladpudding är otroligt gott, och långt från den som vispades ihop på pulver och serverades som mellanmål på fritids, Ja det var tider det, när man fick chokladpudding, saftsoppa och apk-limpa till mellis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.