Sötad är den med färska dadlar och chokladsmaken kommer från "vanligt" kakaopulver. I förra månadens nyhetsbrev visade jag ett recept på en ljuvlig, lättgjord hasselnötsmousse (vegansk, om inte honung tillsätts)
Så jag blev serverad kaffe och pannkaka med grädde och sylt ute i köket, så där satt jag och snackade med Charlie och Matilda (i omgångar, de gick liksom i skift ute på kalaset) och så bläddrade jag i en bakbok som de hade på en hylla i köket
Så len och god med rostade salta hasselnötter på toppen. I boken så fanns detta recept på Hasselnötsmousse men jag skulle nog kalla den nougatmousse istället
Blåbär är ju ett superbär som både är gott och nyttig och du kan göra en masas olika saker med dem. Jag slängde ner mina i en paj och jag toppade med vit choklad och en härligt, knaprig smuldeg med havre
Citronkräm med grädde, hallon och havrecrunch. Smaksätt med lite kardemumma eller vanilj. Havrecrunch. Varva citronkräm, grädde, hallon och havrecrunch i portionsglas precis innan servering
Skär smala snitt i längs med äpplehalvorna. Gör under tiden havrecrunchet. Servera med vaniljglass. Fördela havrecrunchet på äpplehalvorna och ställ högst upp i ugnen
Havrecrunch. 2 dl havrecrunch (se nedan). Tryck ut degen till en platta, ca 1 cm tjock och 15 x 25 cm, på en plåt med bakplåtspapper. 2 dl havrecrunch (se nedan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.