I går bakade jag en helt magisk vit chokladtårta med mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
En gigantisk chokladcookie bägare med en ljuvlig oreo fyllning och lyckan är total. Jag valde att komponera ihop och fylla den med en oreo cheescake fyllning men man kan i princip fylla den med vad som helst, tex grädde och bär, Nutellagrädde, fluff, annan cheesecake fyllning osv
"Nyttig" i detta sammanhang är väl en sanning med modifikation, men i jämförelse med en klassisk brownie är denna variant i alla fall ett nyttigare, hälsosammare och kanske till och med godare alternativ
Ja, eller det är det jag intalar mig själv i alla fall när jag står med ett fat fullt av kladdiga och ljuvligt goda hasselnötsbrowniesmed kolasåstopping framför mig
Glutenfria choklad-, apelsin- och hasselnötsbrownies. Goda räkor med smakrik sås på smörstekt bröd. Blanda creme fraiche, majonnäs, citronskal och gräslök, smaka ev av med några korn salt
Choklad- & hasselnötsbrownies 32 st små eller 16 st större 100 g Mörk choklad 150 g smör eller margarin 3 msk kakao 2 msk farinsocker 2 msk ljus sirap 1 krm salt 3 ägg 2 dl socker 2½ dl vetemjöl 1½ tsk bakpulver 100 g hasselnötter Rosta hasselnötterna i ca 5-10 min
Mosa under tiden ihop banan och avokado med en gaffel och tillsätt vaniljpulver och honung. Ja det här med att baka sockerfritt (ja lite honung är det ju i) funkar ju riktigt bra
Jag serverade med en rå hasselnötsbrownie. I går hade jag en kompis över på lunch och till fika bjöd jag på en alla hjärtans dag paj med vaniljkesella och en bit brownie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.