Skala och skåra potatisar (inte helt igenom). Lägg i ugnsfast form och pensla med smör. In i mitten i ugnen i 225 grader, ca 25 minuter. Ta ut och pensla med smör igen och strö över ströbröd och eventuellt ost om ni vill. salta. In i ugnen igen i ca 20 minuter.
Fläskfilegrytan:
Jag förstekte fläskfilen i skivor, kryddade med salt, svartpeppar och paprikakrydda. På med cream fraiche och massa grädde, en grönssaksbuljongtärning, en skvätt kalvfond, nån msk honung, lite ketchup, en fond du chef beef, lite ättika, två vitlöksklyftor, collorit soja.
Krämig fläskfilégryta medhasselbackspotatis. Stek i rikligt med smör i en panna (i två omgångar, annars blir köttet lätt kokt i stället för brynt om man lägger allt i pannan på en gång) så det får fin färg på båda sidor
Fast inte i bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Jag mixade ihop en god sås på lite sweet chili, vitlök, schalottenlök och paprika, spädde med grädde och det blev en sån riktig dundergod middag
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Lägg potatisen i en smord ugnssäker form och pensla dem med Milda flytande margarin. Pensla med Milda flytande margarin ett par gånger under stekningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.