en hel dags umgänge med honom och syster, först på Fotografiska museet och sedan middag på stan. Och det var precis som en bal på slottet - alldeles underbart härligt
Några dagar senare när vi skulle på grill buffé hos våra släktingar, så tog jag med lammfärs, kall sås med Harissa och en grönsallad med granatäpple det blev bara såå gott
Lite extra hetta blir det med det Harissa-kryddade smöret som tillbehör. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Det som skiljer dem åt är kryddningen och att jag inte har någon ost i bollarna. Vi käkade de små kryddiga godingarna med couscous, broccolifräs och fetaostsås
Lite extra hetta blir det med det Harissa-kryddade smöret som tillbehör. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
För att bespara oss mödan med att försöka hitta en restaurang med vettig vegetarisk mat på vägen, tog vi med oss matlådor fyllda med en mycket mumsig bulgursallad (smaksatt med marockansk krydda och den starka nordafrikanska chilipastan harissa)
Tror det funkar med både kött, fisk och fågel faktiskt. Receptet hittade jag på sajten Veggie num num och där finns många fler goda vegetariska rätter att prova på
Ibland måste jag testa en maträtt flera gånger innan jag antingen börjar tycka om den eller inser att jag aldrig kommer att tycka om den, hur mycket jag än vill och försöker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.