Hare i gräddsås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hare, styckad i delar
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 11 tsk timjan
  • 11 morot, i bitar
  • 11 gul lök, i klyftor
  • 15 enbär, krossade
  • 12 dl nötbuljong
  • 10,25 dl vinäger
  • 12 dl crème fraîche
  • 10,5 dl persilja, hackad
  • 1 smör, att steka i
  • 1 brysselkål, kokt
  • 11 hare, styckad i delar salt peppar 1 tsk timjan 1 morot, i bitar 1 gul lök, i klyftor 5 enbär, krossade 2 dl nötbuljong 0,25 dl vinäger 2 dl crème fraîche 0,5 dl persilja, hackad smör, att steka i
  • 1 Tillbehör: brysselkål, koktVärm ugnen till 225°. Krydda delarna, bryn dem runtom och lägg dem i en ugnsform. Skär moroten i bitar och löken i klyftor. Krossa enbären. Lägg detta i formen. Stek mitt i ugnen 35-40 minuter. Späd med buljongen efterhand. Ta upp köttet, sila buljongen ner i en kastrull. Tillsätt vinäger, koka några minuter och rör sen ned crème fraîche. Lägg upp köttet, slå såsen över och strö på persilja. Servera gärna brysselkål till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.