1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Det låter inte så gott. . Igår kväll gjorde jag grönkålschips eftersom vi åkte iväg idag och den skulle blivit dålig tills vi kommer hem om ingen hade gjort något med den
Förra gången som jag provade att göra wienerbröd så blev de lyckade men inte ritkigt så frasiga som jag vill ha dem så idag provade jag igen och ändrade lite på ugnsinställningarna
De fyller i varandras meningar, slutar i stort sett aldrig ha ögonkontakt och berättar om tillfällen då de intehar behövt berätta om sina synpunkter eller funderingar – den andra vet redan vad det är för tanke eller idé som kommit upp
Vid korv - och skinkavdelningen har jag svårt att hitta något som inte är fyllt med tillsatser och det som slår mig är att jag intehar en aning om varifrån detta kött kommer ifrån
Ärligt, har druckit en del viner lagrade och vinifierade i amforor både från Georgien, Österrike och Italien – udda men kul viner och inget för den stora massan – jag har dock inte sett någon som faktiskt också säljer viner på amfora – jag kommer i alla fall att stå i kö
Det som hände i Skåne idag ska inte behöva hända. Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom det har hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
(Dofterna som nu kommer härifrån är härligt varma, mustiga och mjuka, man kan lätt föreställa sig att man har hamnat i sagorna från "Tusen och en natt")
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.