Dessa bakterier bildar mjölksyra av de kolhydrater som finns naturligt i grönsakerna. När grönsakerna finfördelas genom att rivas eller finstrimlas görs kolhydraterna tillgängliga
Skala och skär grönsakerna i ungefär lika stora bitar. Rör gärna runt grönsakerna efter halva tiden. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Varva grönsakerna i två stora väl rengjorda burkar. De picklade grönsakerna. Picklade grönsaker är gott och av detta receptet blir det två stora burkar
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
Häll lagen het över grönsakerna och sätt på lock. Lägg i resten av grönsakerna och koka i 3 minuter till. Grönsakerna behöver stå och dra 1 dygn innan de serveras
Något som är otroligt gott är rostade grönsaker. Ett helt fantastiskt tillbehör att ha vid sidan om. Plocka fram dina favoritgrönsaker, skär dem i bitar, häll på lite olja, salta, peppra och rosta dem i ugnen (eller på folie över grillen) på 225 grader
Skär grönsakerna i skivor, varva dem i en ugnsfast form. Jag har infört att alla i familjen får välja mat varsin dag och då också laga den eller hjälpa till, beroende på ålder
De syrliga grönsakerna gör att maten smälts på ett bra sätt och man blir behagligt mätt. Jag fick grundreceptet till de här grönsakerna av en Italiensk servitör för många år sen
De här stekta grönsakerna i en underbar sötsur sås, inspirerad av det asiatiska köket, brukar vi oftast servera till den friterade pankopanerade, falska fisken som ni fick recept på igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.