Lägg i kroppkakorna. Man kan även dela kroppkakorna och steka dem i smör. 1 kg potatis (oskalad)300 g rimmat fläsk1 gul lök1/2 tsk krossad kryddpeppar1 ägg3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna medSmör, saltKoka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. 3 dl vetemjöl + mjöl att forma kroppkakorna med
Vik över deg så att kroppkakorna blir hela och rulla dem till bollar igen. Koka upp vatten och salt i en gryta och sjud kroppkakorna tills de flyter upp plus 3 minuter
Servera kroppkakorna med kallt eller smält smör samt rårörda lingon. Lägg i några kroppkakor åt gången och koka dem i ca 10 minuter, eller tills de flyter upp och i ytterligare 5 minuter
Hannas gryta med fläskytterfilé, bacon och oliver. Hej. Idag har Kiron haft mellan 38. 4 till 40. 1 (. ) i temp större delen av dagen, så det har varit ännu en lugn dag, kämpar för att få i honom lite att äta och dricka för han har verkligen ingen aptit
Häromdagen gjorde vi kroppkakor. Glutenfria kroppkakor (ca 4port)700g potatis (mjölig sort)1 1/2 dl potatismjöl3 äggulor50 g smör (brynt)Salt & pepparFyllning400 g rökt sidfläsk1 gul löklite smör till stekningen2 tsk nystött kryddpepparSkala och koka potatisen
Ingredienser Portioner. 4 1 liten gul lök 150 g rimmat sidfläsk 1/2 msk stött kryddpeppar 1 kg rå potatis 300 g kokt potatis 1 1/2 dl vetemjöl 1 tsk salt + salt till kokvattnet Till servering skirat smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.