Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 300 g köttfärs. 12 dl vatten. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja. Låt koka i 15–20 minuter tills potatisen är mjuk
Om en stund ska jag tillsammans med en god vän göra ett besök på second hand. Rulla ihop eller vik kanterna mot varandra, nyp ihop ordentligt ochslut till smördegen
Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen ett par minuter. Värm smör, mjöl och mjölk i en kastrull under omrörning tills det blir en klump som släpper kastrullen
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpanoch tryck utköttfärs i en ugnsfast form. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner ochmozzarellaost över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.