Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Om du har små aubergine behåller du dem hela och om du har stora aubergine delar du dem i mitten. Tillsätt eventuellt mer olja om det känns för torrt, sänk värmen till medelvärme och lägg ett lock på stekpannan
Tärna aubergine i knubbiga tärningar och lägg på en plåt. Ringla över rapsolja och strö över salt. Blanda under tiden ihop marinaden och rör om tills sockret löst sig
Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna tillsammans med tomatpurén ett par minuter. Ge ett hastigt uppkok, lägg på locket och ställ in grytan i ugnen
Dessa lins och halloumibiffar är fantastiskt goda. Halloumiost är en fanatiskt ost som både går att grilla och steka eller som i detta fallet, riva ner i en vegetarisk linsfärs och göra till goda biffar
Ratatouille kan väl göras på en mängd olika sätt och det här är ännu ett. Jag vet inte hur långt det här kan vara ifrån ratatouillernas ursprungsratatouille och jag bryr mig inte så mycket heller för det här smakade bra och tillfredsställde både mig, Kim och Joel en måndagkväll som denna
Blanda allt i en gryta och värm sakta på låg värme tills socker och salt smält. Knåda det med handen i kallt vatten i en kastrull, häll bort vattnet och upprepa tills vattnet är klart
Har man ingen affär som tillhandahåller det man vill handla eller internet som svämmar över av recept, idéer och riktlinjer får man koka soppa på en spik och efter eget huvud
Häll av vattnet och kyl om den inte ska serveras direkt. Strö över mandelspån och servera. Koka den i lättsaltat vatten 5–7 minuter tills den är nätt och jämnt mjuk. Finriv apelsinskalet över och pressa över cirka 3 matsked apelsinsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.