), men hamburgerbröd finns inte alls att få tag på. Gav mig i kast med mitt första glutenfria bak, vilket resulterade i trista gråa korvbrödsliknande saker - skäms när jag tänker på dem nu
Idag har jag uppdaterat receptet på korvbröd/hamburgerbröd. Rulla hälften till avlånga korvbröd och resten till bullar som plattas ut till hamburgerbröd
Rulla hälften till avlånga korvbröd och resten till bullar som plattas ut till hamburgerbröd. Pensla bröden med lite vatten och strö sesamfrön över hamburgerbröden
5 dl mjölk (så fet så möjligt) 750 g vetemjöl 20 g havssalt 50 g honung 1 ägg 100-200 g surdeg (friskt och bubblande) 10 g jäst (kan utesluta om man vill jäsa brödet bara på surdeg
Förra helgen bakade jag en sats med korvbröd, perfekt till korvgrillningen. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Det blev lite promenader och/eller löpning, valet var fritt. Tänkte lämna över korvbrödsreceptet till er, så även ni som äter mjölfritt kan fortsätta grilla korv
Forma degen/smeten till fyra platta och runda bröd på en plåt med bakplåtspapper. Om man vill ha något mer brödlikt (än isbergssallad) runt sina hamburgare så rekommenderar vi dessa hamburgerbröd
Den andra åt jag som hamburgerbröd och det blev supernajs. LCHF Hamburgerbröd1 msk fiberhusk1 tsk salt1 tsk bakpulver2 dl skalade sesamfrön3 ägg2 dl riven ostev vallmöBlanda alla torra ingredienser
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan
Skönt med lördag =) Idag har vi bakat hamburgerbröd här hemma eftersom vi hittade en bit högrev i frysen som vi bestämde oss för att göra hamburgare av
I Fredags så bakades det hamburgerbröd här hemma och jag erkänner, det är första gången jag gör hamburgerbröd men alla är vi nybörjare någon gång eller hur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.