Servera ljummen på hamburgarenmed lite chevréost ovanpå som får smälta på. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på KaramelliseradRödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Bryn löken så att den tar färg. Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt. 4 lökar, gula eller röda. 14 lökar, gula eller röda 2 msk smör salt efter smak 2 tsk socker 1 dl vattenSkiva löken. Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter
Hamburgare. Montera burgarna medlöken och valfria tillbehör, t ex ost, bacon, dressing, sallad. Här har det kommit massor med snö och det verkar bara komma mera
Skär löken i tunna strimlor. Stek löken och rör om med jämna mellanrum i 10-15 min. När löken är gyllene rör du försiktigt om i stekpannan och låter allting karamelliseras långsamt i 10 min
Perfekt drinktilltugg att ha medan grillen blir varm. Skiva löken i ringar. Tur att jag gjorde en halv sats för R och jag åt upp hela själv eftersom våra tonåringar föredrar att hänga på byn istället för med oss
Idag bjuder jag därför på enkla karamelliseradelökarmed dadelsirap. I vintermånaderna kan vi äntligen stifta nygamla bekantskaper med fina godingar som olika sorters kål, rotfrukter och lök
Gillar du lök så kommer du att älskar dessa söta karamelliserade små lökarna. Smålöken Skala smålöken och stek den på låg värme i smör och ljus sirap tills löken är mjuk och genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.