Ju längre jäsning desto syrligare bröd. 10 g jäst3 dl vatten1 dl vetekrosss3 msk majsolja2 tsk salt2 tsk kummin eller stött anis2 dl finriven rå potatis5 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjölDAG 11. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddor och vatten2. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen4. Forma 2 brödoch låt jäsa i brödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar6. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst. 2 dl finriven rå potatis
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgareoch en vitlöks och persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket ochmed enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Koka upp igen och servera sedan med nybakat bröd. Idag ska vi äta den här goda potatisoch purjolökssoppan till middag tillsammans med nybakad focaccia som vi doppar i olivolja med lite salt i
Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Låt svalna och njut av nybakat bröd. Godmorgon fina du❤️ jag fortsätter tjata om mina nattjästa bröd men jag verkligen älskar dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.