Hamburgare – bästa receptet
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600-700 g nötfärs
  • 1 salt och peppar
  • 12 msk worcestershiresås, eller konjak
  • 1 olivolja
  • 125 g jäst
  • 16 dl vatten, ljummet
  • 12 tsk salt
  • 113 dl vetemjöl
  • 1 vatten, till pensling
  • 17 dl vitkål, finstrimlad
  • 11 st morot, riven
  • 11 st rödlök, liten, finstrimlad
  • 11 dl crème fraiche
  • 10,5 dl majonnäs
  • 12 msk vispgrädde
  • 12 tsk fransk senap
  • 11 tsk strösockerHamburgare: Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Blanda i worcestershiresåsen eller konjaken och arbeta ihop till en smidig färs.
  • 1 Forma färsen till burgare med händerna. Pressa hårt så att de håller samman under grillningen.
  • 1 Gnid in burgarna med lite olja strax innan du lägger dem på grillen. Grilla dem i 2–3 minuter på varje sida. De får gärna vara lite rosa inuti.
  • 1 Lägg biffarna i hembakade hamburgerbröd och fyll dem med ost, tomater, lök, saltgurka och sallat. Bred på senap och eventuellt ketchup. Servera med coleslaw.
  • 1 Hamburgerbröd: Finfördela jästen i en bunke. Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och mjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i 2–3 minuter (för hand dubbla tiden) eller tills den har satt sig. Degen ska vara kladdig. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
  • 1 Sätt ugnen på 250 grader.
  • 1 Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte!). Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 10–15 minuter.
  • 1 Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt) och grädda bröden i ytterligare cirka 15 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.
  • 1 Coleslow: Blanda alla ingredienser i en skål. Rör om väl. Låt coleslawen stå i kylen en stund innan den ska ätas så att smakerna blandas ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.